Netpudsning på isolering

Facadepuds på isolering udført af østjyllands førende pudsefirma


Puds på isolering med armeringsnet en god løsning ved efterisolering. Eller er facaden begyndt at smuldre kan man med fordel vælge at mont. en hårdbatts som efterfølgende pudses.


 Puds på isolering (glasuld, stenuld, multipoor, eller flamingo) udføres således:


Facaderne renses og slibes over for ujævnheder.

Der mont. sokkelskinner på facaden som isoleringen stilles på. eller der isoleres under terræn med flamingo. 

Isoleringen klæbes på væggene og der mont. ca. 4 specialplugs pr. m2. Alternativt kan vi bruge lamelbatts, som kan mont. uden bruge af plugs, hvilket giver en lille besparelse.

Der mont. hjørnevinkler.

Der udlægges grundpuds og armeringsnet.

2 lag grundpuds udlægges.

Alle facader slibes og facaderne primes.

Der påføres en fugtspærre  i bunden og ved udsatte steder, for at undgå opfugtning af facaden.

Der udlægges slutpuds.

Til efterisolering benytter vi hårdbatts i glasuld fra Isover. Alternativt bruger vi Multipoor fra Xella. Multipoor klæbes på og der mont. specialplugs. Multipoor er mere trykfast end hårdbatts. Alternativt kan der benyttes lameller fra Isover som klæbes på i 20 cm. strimler. Disse er mere håndterbare og går stærkere at montere. Ved brugen af lameller istedet for batts kan man undgå plugs hvis der er ordentlig underlag herfor.


Vi benytter også flamingo hvor  man bruge 2 slags, en hvid med lambda 0,38 og en grå lambda 0,31. Ulempen ved at bruge flamingo er at indervæggen ikke kan ånde ud gennem facaden og evt. restfugt skal transportere ud indv.  Vi bruger altid flamingo under terræn og ca. 0,5 mtr. over terræn.